Brossa Quartet fa reviure l’horror de l’experiència de Joaquim Amat-Piniella

Brossa Quartet fa reviure l’horror de l’experiència de Joaquim Amat-Piniella

Després del lliurament del 13è Premi Amat-Piniella, l’actuació del conjunt de corda Brossa Quartet -acompanyat per l’actor Òscar Intente- va marcar ahir, dijous, el moment més emotiu de la inauguració del programa del centenari del naixement de l’escriptor manresà que sobrevisqué Mauthausen.

Una selecció de textos -la majoria d’ells procedents de K.L. Reich i Les llunyanies- acompanyats per la interpretació de peces musicals compostes als camps de concentració, van submergir el públic en l’univers concentracionari, a través del testimoniatge combinat de paraula i so.

Amb una posada en escena minimalista, l’espectacle -titulat Músiques de l’Holocaust i adaptat expressament per a l’ocasió a partir de textos de l’escriptor manresà en la seva majoria- va evocar l’atmosfera de la deportació, que va transmetre a un públic que seguí l’actuació en absolut silenci i que, al final de la vetllada, va irrompre en una ovació clamorosa. (Fotos: Marc Aloy i Genís Sáez).