Inauguració de l’exposició “Joaquim Amat-Piniella: escriure contra el silenci” al Museu d’Història de Catalunya

Avui, dimarts, 15 d’octubre, a les 7 de la tarda, serà inaugurada a Barcelona, al Museu d’Història de Catalunya, l’exposició Joaquim Amat-Piniella: escriure contra el silenci, que entre els mesos d’abril i maig es va poder veure a Manresa, al Centre Cultural el Casino.

Produïda per l’Ajuntament de Manresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes, el muntatge ofereix per primer cop una perspectiva completa d’Amat, que va més enllà de K.L. Reich i que aprofundeix en aspectes com el seu activisme cultural i polític i l’exercici del periodisme, tot vinculant-lo a l’anomenada “generació sacrificada”, formada per escriptors com Salvador Espriu, Mercè Rodoreda o Pere Calders, als quals l’esclat de la Guerra Civil va estroncar les respectives carreres literàries.

Concebuda com una eina destinada a reivindicar la memòria de l’escriptor manresà, l’exposició -comissariada per Josep Alert, Joaquim Aloy, Llorenç Capdevila i Àngels Fusté, i dissenyada per Estudi Mestres-no tan sols pretén informar per mitjà de textos, imatges i objectes, sinó que també vol emocionar a través dels sentits, per mitjà de recursos escenogràfics amb una alta càrrega simbòlica.

La mostra -que ha estat adaptada expressament per a l’ocasió- podrà ser visitada fins al 6 de gener a la sala del vestíbul del Museu d’Història de Catalunya.