La Generalitat reallotja els veïns de Sallent en perill per possibles esfondraments

·  Unes galeries mal tancades d’una mina de potassa, situades sota el barri de l’Estació, havien provocat danys als edificis en els últims anys

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha desallotjat 61 famílies que vivien fins avui en els edificis pròxims a les coves subterrànies de les Mines de Potassa de Sallent (Bages), que en els darrers anys han anat patint diversos esfondraments. Aquests veïns han estat reallotjats provisionalment en diversos habitatges de protecció oficial a Sallent i a altres poblacions de la comarca.

 

Un estudi tècnic del mes de juliol elaborat per la Universitat Politècnica va concloure que 7 blocs del barri de l’Estació s’havien de desallotjar immediatament. Concretament, els edificis números 9, 11, 12, 13, 14, 15 i 17 del carrer de Comamala Poal.

 

Avui, els 38 propietaris d’aquests edificis ja viuen en un dels 40 pisos nous promoguts per l’Institut Català del Sòl situats al barri de les Culleres de Sallent. El reallotjament ha estat gestionat per l’Ajuntament de Sallent i ADIGSA. Els 23 llogaters s’han reallotjat provisionalment a diferents localitats amb uns contractes a precari, és a dir, de manera gratuïta a l’espera d’un contracte de compravenda protegit i subvencionat. Concretament, aquestes 23 famílies s’han ubicat a les rodalies de Sallent, 3 a Avinyó, 2 a Balsareny, 10 a Manresa, 3 a Navàs, 2 a Santpedor, i 3 a Súria.

 

Mentrestant, el Departament de Medi Ambient i Habitatge treballa per rehabilitar un edifici de la Guàrdia Civil actualment propietat de l’Ajuntament de Sallent on és previst que a l’octubre ja puguin viure de manera definitiva les famílies desallotjades que ara viuen provisionalment a les rodalies de Sallent.

 

Els veïns que aquesta setmana canvien de domicili també rebran del Departament de Medi Ambient i Habitatge una indemnització pel pis que han hagut de deixar i ajudes per pagar el nou habitatge.

 

12 de Agost de 2004