El barri bull d’activitat en la Fira d’Entitats

Aquest passat cap de setmana, s’ha celebrat una nova edició de la Fira d’Entitats i Serveis de la Balconada amb una bona participació del veïnat i del teixit associatiu del barri.Ampa

La jornada s’inicià amb una Mostra d’Entitats i Serveis del barri al Passeig Sant Jordi que comptà amb la participació d’una quinzena d’entitats, col·lectius i serveis presents al barri. Entre altres, la mostra comptà amb la participació del Nord de la Dona, l’Associació de la Gent Gran, UE Balconada, Unió Ciclista Balconada, AVV Balconada, Bonsai Natura, Asylum, Centre Obert Xalesta, Ampans i AMPA Serra i Hunter.

PAHC-xerradaAixí mateix, i com en l’edició anterior, també es comptà amb la   participació d’entitats de caràcter social que treballen en el conjunt de la ciutat, com és el cas de Creu Roja o la PAHC Bages, amb la voluntat de donar a conèixer i visualitzar al màxim la tasca social que desenvolupen.

Tot i que l’àmbit d’actuació de la PAHC supera el que és estrictament el barri de la Balconada -i és present arreu-, se l’ha convidat a participar-hi per la lluita que desenvolupen envers l’assoliment d’un habitatge digne per tothom, sobretot per les persones que es queden sense llar, o que no poden pagar la hipoteca o el lloguer. En aquest sentit, dissabte al matí, membres de la PAHC van fer una xerrada al barri.

Algunes de les entitats van organitzar activitats per dinamitzar la Fira, com ara una Xocolatada Popular, Jocs i tallers infantils, etc. Així mateix, el Nord de la Dona va programar al migdia una exhibició de balls de hip-hop i zumba, que va oferir un grup de joves que formen part de l’entitat.

Cal destacar tamhiphop4bé la participació del Camp d’Aprenentatge del Bages – Casa de la Culla, que com l’any anterior oferí visites guiades obertes a la gent del barri. Enguany, 24 veïns varen poder conèixer la història de la Casa de la Culla i les activitats que s’hi duen a terme actualment.

Un any més, des del Pla de Desenvolupament Comunitari es valora molt positivament aquesta iniciativa organitzada de forma conjunta per les pròpies entitats amb l’objectiu de visualitzar la quantitat de feina que fan les diferents associacions i alhora potenciar dinàmiques de treball en xarxa que generin projectes conjunts.culla

1 Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>