LA BALCONADA AMB ELS DRETS DELS INFANTS 2016

muralcara_retallatUn any més, el barri de la Balconada s’ha bolcat en la celebració de la Diada dels Drets dels Infants, gràcies a l’impuls i la coordinació entre l’Associació de Veïns, el Pla de Desenvolupament Comunitari i el Punt Òmnia, i amb el suport de les entitats del barri.

Enguany, aquesta celebració que reivindica els Drets dels Infants s’ha dedicat al foment del respecte a l’entorn natural. En concret en l’article 29.1.e “Infondre en l’infant el respecte a l’entorn natural” de la convenció sobre els Drets dels Infants, adoptada per l’Assemblea General de les Nacions Unides, el 20 de novembre de 1989.

IMG_2239Les activitats es varen iniciar el passat dissabte 5 de Novembre amb la realització d’una Sortida familiar de reconeixement de les plantes de l’entorn del barri de la Balconada. Aquesta activitat de sensibilització ambiental, guiada per l’experta Elena Sixto, va comptar amb una quinzena de participants que varen poder descobrir el gran ventall de plantes aromàtiques i remeieres que es poden trobar al voltant del barri.

Així mateix, al llarg de la setmana, els nens i nenes que participen a la Ludoteca i la Biblioteca Veïnal, varen realitzar activitats relacionades amb els drets dels infants.

1xoco1Per altra banda, l’acte central va tenir lloc el proppassat diumenge 13 de Novembre al Passeig Sant Jordi. La jornada es va iniciar amb una xocolatada popular per tots els participants a càrrec de l’Associació de Gent Gran de la Balconada.

Al llarg del matí i de forma paral·lela es varen realitzar tres activitats on els nens i nenes del barri varen ser els protagonistes. Per una banda es varen realitzar jocs i tallers infantils a càrrec de les entitats del barri, com per exemple el Nord de la Dona o la Llar d’Ampans de la Balconada.

2taller14.1nord1

 

 

 

 

 

 

Així mateix, es va portar a terme l’acció participativa “Fem un jardí”, on els infants del barri varen materialitzar la replantació del jardí del Passeig Sant Jordi amb plantes autòctones i de pocs requeriments hídrics. Una zona enjardinada molt central al barri (just al davant de molts dels equipaments del barri, com ara la Ludoteca, la Biblioteca Veïnal, el Centre Obert, el Casal de la Gent Gran, la Pista Poliesportiva o el Camp de Futbol) que es trobava en molt mal estat i que gràcies al suport de l’Ajuntament de Manresa i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya s’ha pogut recuperar.

4plantar1

5plantar2

 

 

 

 

 

 

7regar1

11regar5

 

 

 

 

 

 

Finalment, arrel d’una recent bretolada soferta al mural dels Drets dels Infants pintat al barri ara fa justament 3 anys, la jornada també va incloure la repintada del mural per part dels propis infants del barri, amb el suport de l’entitat juvenil Gu-Gu Esplai.

16mural5

12mural1

 

 

 

 

 

 

 

mural_final_retallat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>