Una exposició sobre l’obra de Josep M. Rosal

El 19 de setembre de 2014 s’ha inaugurat al Centre Cultural el Casino de Manresa l’exposició Josep Maria Rosal i d’Argullol. Fotògraf i cineasta. 1908-1983.

L’exposició mostra una quarantena de fotografies de la ingent obra de Josep M. Rosal. A la sala també s’hi projecta un vídeo de gairebé 200 fotografies i tres dels seus documentals: Manresa (1942), Montserrat. La verge bruna (1943) i Berga se engalana (sobre la Patum, produït el 1948).

L’exposició –que ha estat comissariada per Joaquim Aloy i Conxita Parcerisas- romandrà oberta fins al dia 5 d’octubre i es podrà visitar de dimarts a diumenge de 18:00 a 21:00 h.

L’exposició és organitzada per l’Ajuntament de Manresa i hi col·laboren l’Arxiu Comarcal del Bages, Foto Art Manresa, l’Associació Memòria i Història de Manresa, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

El setembre de 2012 ja es va fer una primera presentació del fons fotogràfic de Josep M. Rosal, en aquest cas el corresponent a les imatges dels enderrocs d’esglésies manresanes durant la Guerra Civil. Va ser a l’Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa, en el marc de la segona temporada que portava per títol “Destruccions i Reconstruccions. La violència contra el patrimoni artístic a Manresa arran de la Guerra Civil”.